» Godmorgon

Godmorgon! 
Vaknade för ett tag sen, ingen rolig natt, har sovit dåligt och mått så illa så har legat på toaletten och bett till gud, haha. 
Jag har skrivit lite grejer till skolan nu och väntar på att Victor ska komma tillbaka så vi kan börja få upp julsakerna här hemma. Kommer nog bli mysigt här hemma :) Visar er bild när vi är klara? 

Bild från förra året. 

» Lampornas djungel

Victor och jag fick sängbord av hans bror som vi håller på att måla vita just nu. Så nu har funderingen på sänglampa kommit. Finns mycket att välja på, men jag vill tänka igenom vad vi väljer för lampor. De ska passa in till sängen, överkast, kuddar, tapeter, sängbordet mm. Det måste även va rätt storlek på dom, inte för stora och inte försmå. Ni ser ju, det är inte lätt! 
Sen är frågan, hur mycket pengar ska man lägga upp på en lamp jäkel? En lampa kostar 599 kr dvs. nästan 1200 kr. Mer än vad ungdomar får i studiebidrag.. 

Här kommer lite av mina funderingar gällande lampor.. (Hittar ni själva en snygging, så finns de på ellos)

» Snart är det jul

Det är ju mindre än en månad kvar tills det är jul. På söndag är det första advent, dvs. ljusstakarna och julgardinerna ska upp! 
På fredag kommer jag nog inte vara så värst kontaktbar, då ska Victor och jag städa här hemma och få upp alla julsaker. Har köpte på mig lite julgrejer, Ska ju inte va för mycket småplock men klart det ska bli julmys här hemma. kan ju visa er en bild när vi är klara? 
Sitter just nu och lyssnar på lite julmusik på spotify och längtar mer och mer till julen! Snö sökes? 

» Kanske ska försöka?

Godkväll där ute. 
Jag tvekar hela tiden på om jag ska stänga ner bloggen eller om jag verkligen ska ta tag i det.. Antingen eller, att uppdatera 2 gånger på månaden är ingen idé. 
Just nu har vi ändå en ganska lugn kurs i skolan så det är inte plugg hela dagarna/nätterna längre. hm..?

Imorgon ska jag träffa min mentor. Det är ett "uppdrag" vi fått, vi ska ta kontakt med en person som haft mycket kontakt med sjukvården som sedan kan berätta sina upplevelser för oss. Kan nog bli intressant! 

Varit i skolan idag, åkte bil med Therese så det var skönt att man slapp gå/till bussen, fy satan för detta regn.. Blir så trött. Kom hem rätt skapligt, käkade middag med Victor, spelade lite COD, och nyss åkte han iväg för att spela innebandy. Själv sitter jag och skriver ut lite papper till kursen. Ska även sätta in massa papper i lite pärmar.. Har säkert 100 kg studiematerial i pappersform här hemma. 
 
Har inga bilder (som vanligt) tänkte därför lägga upp en litet klipp jag hitta på YT från black ops 2, nuketown. Fanns även på 1:an men nu är det år 2025 så det ser lite modernare ut. Vår favorit bana! (ljudet var dåligt på klippet)

» Får tillbaka livet imorgon

God fredagskväll. 
Nu är jag snartsnart klar med plugget för tentaprovet imorgon 9.00. Känns ganska bra. Hade väl inte tackat nej att fått pluggat 1 vecka till? 

Snart klar som sagt, ska snart åka och äta med Victor och hans mor, kolla x-factor och sen spela black O.
Ha en braig kväll! 

» Lätt/svårt att läsa till sjuksköterska?

En fråga som en del ställer är om det är lätt att läsa till sjuksköterska? 

Det beror ju helt på vad man har för förkunskaper, intresse och om man har lätt för att lära. 
Min första tanke när vi började med anatomi & fysiologi kursen var "Ska man kunna ALLT det här?!" Det pågår så mycket grejer i kroppen som jag inte hade en aning om mm. Sen är det mycket latin och andra begrepp som man ska kunna och det är inte 10 ord utan det är ett par hundra/tusen.. 

Det som är lätt med programmet är att det är intressant och att det finns så mycket olika kursböcker och annat material man kan använda sig av för att lära sig t.ex. hjärnans funktion. Kollar man i en bok och inte riktigt förstå kan man kompletera med en annna och få det mer sammanhängade. 
Det som är svårt är att man ska kunna så mycket på en gång. Att på ca 5 veckor få in så mycket i skallen känns helt omöjligt och det gör ibland att man tappar lusten. 
T.ex. till provet vi har på lördag som är avslut på denna kurs vi har nu som pågått i 5 veckor (plus denna vecka då vi är "lediga" och pluggar för tentan) så ska vi kunna så gott som allt om detta: 

  • Cirkulationen & Hjärtat.
  • Respiration (Lungor)
  • Njurarna
  • Syre- bas- vätske och elektrolytbalans.
  • Mag- och tarmkanalen
  • Näringsfysiologi 
  • Endokrina styremekanismer 
  • Reproduktion & sexologi. 

Här är två exempel på vad vi ska kunna. Utdrag från power point. 



» Plugga för tentan & COD

Hej. 
Ville titta in och kolla läget på den bästa bloggen. he-he.. Nädå.

Idag har jag träffat en kompis en stund och hjälpt henne med lite grejer och snackat och lite. Så efter att ha njutit av lite fritid med henne så sitter jag nu och pluggar inför tentan (prov) på lördag. Kursen 1MC605 slutar nu och vi ska ha prov på alla organen i kroppen plus lite hormon, närings grejer mm. 

Imorgon kommer även COD BO 2, som Victor och jag har förhandsbokat, så får hoppas att jag kan slita mig lite ifrån det så jag klarar tentan :') 

Nu är min lilla paus slut, dags att plugga. Puss ciao! 


» Window

Bytte ut lite grejer i mitt vardagsrumsfönster i fredags. Eftersom fönstret är så stort vill man ju fylla ut det men inte med 10 olika prylar så det ser ut som en loppishylla... Tyckte att de likadana krukorna & blommorna passade bra in på varsin sida av mina ljusstakar. 

Nu vill jag att vi ska närma oss december så jag får upp mina julgardiner, tror mycket väl att det kommer bli super varmt och mysigt då. 


» Alla helgons dag

Victor och jag var ute på promenad härromkvällen och gick förbi kyrkogården. Så vi tog oss en runda där inne och kollade hur otroligt vackert det var med alla ljus. Kyrkogården är ju väldigt stor så ni kan ju tänka er. Stor mörk plats med tusentals ljus. 

Synd att man inte tog med kameran. Men lånade en bild från google. 

» Här ska det drickas

Victor och jag har haft 2 problem. 
1. Vi överkonsumerar cola för det finns inget annat gott att dricka. Problemt: Vi kommer dö i fetma. 
2. Jag har ingen kaffebryggare. Problemet: kan därför inte bjussa någon på kaffe.

Problemen är nu lösta CHECK √

Nu kan vi göra kolsyratvatten och det kostar 0 svenska kronor. Så nu får vi bara unna oss cola på helgerna. 
Sen tack till Mats (Victors farbror) som vi fick kaffemaskinen utav. Nu kan även jag ta del av en kaffeapparat. Jag dricker själv inte kaffe men med denna kan jag göra varmoboy.

Alla som är sugna på kaffe kan ju komma förbi och ta en kopp? Eller varför inte ett kallt glas vatten med massa bubbel.