» Få lite värme under hösten

Hösten som snart är här, är kall och grå. Men det som är så mysigt med just det är alla sköna, snygga kläder och att det känns okej att vara inne en hel dag och bara mysa. Att tända ljus är bland det bästa. Dock är jag lite feg med att tända ljus när man har katter, hihi
Nedan kommer en drös med olika ljuslyktor/stakar som passar fint nu till hösten. 
 

» Lunch på stan

Glömde berätta om min dag igår (onsdag). 
Victor och jag åkte en sväng till stan för att handla lite prylar till hemmet och käkade lunch på kanan. Rekommenderar deras sallader, underbart goda!!
Tränade hos sjukgymnasten igår också, men annars blev det bara lite pysslande hemma. 

 



» Träna

Har fyllt på mitt TR-kort igen med ett år, så nu är det dags att efter ett långt uppehåll börja träna. 
För att det ska bli roligare så har jag idag även köpt nya träningskläder, byxor och tröjor. Ni lär få se någon träningsoutfit snart :) 
Så för ca 1 timma sen kom pojkvännen och jag hem efter ett träningspass på TR-city. Får se hur det känns i musklerna imorgon! 

 

» Tips till er tjejer!

Nu ska jag berätta vad som låg i det vita lilla paketet. 
Det är nämlingen ett litet paket med gratis tamponger plus en pillerdosa, duschkräm och duscholja i ministorlek :) Jag har sen runt 1 år tillbaka varit medlem på "Reddville" (de bytte nydligen namn) och har då varje månad fått ett paket med tamponger plus något annat litet extra. 
Anledningen till att det är gratis är för att man efter varje paket går in på deras sida och "recenserar" hur månades reklam var. Denna månad är det alltså Pronaxen. När man svarat på frågorna så har man automatiskt gjort en ny beställning på en nytt gratis paket nästa månad. 
Kanon bra eller hur?! 

 

» Ett rum & kök i Stockholm

Många har börjat skolan eller kommer göra de inom de närmsta veckorna. 
T.ex. universitet och högskolor finns bara på vissa platser runt om i landet. Så många behöver flytta och som student är man inte direkt rik och behöver egentligen bara ett hem för att kunna sova och plugga i. Så då passar det ju perfekt med ett rum & kök. 
Här kommer några smålägenheter i Stockholm som nu är till salu.

Puh... Va mycket pengar de kostar om man jämför med en lägenheter här i Västervik. Bara att ta bort 1 nolla från slutet MINST ;)
/ Källa: http://hemnet.se



» Vår balkong

Balkongen skulle vi ju såklart inte renovera så de första vi började fixa med när vi flyttade in i lägenhet var faktiskt att få iordning ute på balkongen. 
Vi har lagt på ljusgrått trallgolv, fyllt upp 2 stora blomlådor med fina, härligt doftande växter i alla nyanser, hängt upp ljuslyktor, satt upp solcellslampor och gjort en provisorisk soffa med lastpallar :) 
Från balkongen kan man se när solen går ner och ni förstår säkert hur mysigt det är att sitta där ute sent på kvällen med massa lysande solcellslampor & lyktor och bara mysa. 

 

» Vad är detta?

Hm.. Vad fick jag i paketet?
Kolla in i bloggen imorgon, så ska jag tipsa er om detta lilla paket som man kan få hem gratis varje månad, passar dock bara för oss tjejer :)

 

» Pennfodral från Pip Studio

Varje gång jag varit inne på Åhlens har jag kollat på detta söta pennfodral. Men jag har alltid känt att 139:- va lite mycket pengar. Men eftersom Åhlens ska lägga ner i stan har de nu 30% rabatt på allt, så idag slog jag till på det nästsista pennfodralet! 
Köpte för några veckor sedan en pärm från pip studio så jag lär ju va super fashion i skolan sen, haha! :D

 

» Home sweet home

Vi bor fortfarande i vardagsrummet. Men snart är sovrummet klart! Allt förarbete är äntligen färdigt så nu är det bara upp med tapeter och in med nya golvet så är det klart där sedan. Sen kommer nästa projekt :)
Känns som vi bor lite i ett förråd eller liknade just nu, men inte ska vi klaga, vi har ju iallafall tak över huvudet!
 
 

» F som i färg

Super rosa pennburk med pennor i alla sorters färger.
En penna behöver man alltid nära tillhands och på någotvis har dessa små rackare en tendens till att försvinna... Men en pennburk som är fylld med skrivmaterial bör leda till mindre letanande och mer tid till att göra det man ska :)

 
Pennburk från TGR & pennorna från Ica Maxi.

» The white princess

 

» Vad är klockan?

Just nu är jag på jakt efter den perfekta "väckarklockan" som bl.a. ska prydda den framtida byrån till sovrummet. I sökandet runt om på nätet hittade jag en hel del unika klockor och här kommer ett axplock ↓

 

» Hissar & Dissar

Jag måste bara hissa Colorama! För att de har varit så otroligt snälla och hjälpsamma! 
Vi har på Colorama köpt våra tapeter och tillbehören och under tiden vi varit där uppe och bläddrat i tapetkataloger osv. Så har vi ställt mycket frågor om renoveringen och fått en massa bra svar och tips utav dom. Vi har t.o.m. åkte upp dit några gånger för att bara fråga dom hur vi "nu ska göra" när vi stöt på ett nytt problem med renoveringen i sovrummet. 
ett stort tips är att om ni ska renovera hemma, dvs. byta golv och tapetsera/måla om så åk till colorama! De är riktiga experter och otroligt trevliga
De har även de fina och bra märkena på tapeter som ECO & BORÅS :)

Jag vill dissa Jysk! När man är ung och flyttat hemifrån (för 1 år sedan) så kan man inte köpa alla möbler på kvalitétsbutiker som t.ex. mio. Så därför var jysk ett bra alternativ för mig. Köpte bl.a. min tv-bänk där. Det första som vi upptäcker när vi kommer hem är dock att det är en stor spricka i tv-bänken och åker direkt tillbaka med den. Vi får givetvis en ny och åker då hem igen för att montera ihop den. Då finns det dock ingen beskrivning med i denna kartong och vi ringer tillbaka till Jysk och berättar vad som hänt. De säger att vi får komma och hämta en från ett annat paket och sedan fick vi tillbaka liten del av priset för bänken. (Vilket i sig var bra) Tv-bänken är fin, men kvalitén är inte den bästa... Dock får den vara med ett tag till :)
Sen var pojkvännen och jag på jysk härromdagen. Vi skulle kolla på möbler till vår balkong. Eftersom vi inte har världens största uteplats så räcker det för oss med en 2-sitsig rottingsoffa +1 fåtölj + bord. Jag frågade då personalen om man kunde köpa grejerna separat. Men tanten i kassan bara snäste tillbaka att "de säljs komplett!!" och så svarade jag tillbaka "Men för oss som inte har så stor balkong då?" och hon svarade med ännu surare ton "De säljes KOMPLETT"
Sen vände vi och gick..

» Sortera papper

Idag satte jag mig ner för att ta tag i alla mina papper. Sorterade ut och kastade gamla fakturor mm. Så nu är mina pärmar bara fyllda med behövliga papper och de andra ligger nu i soporna
Att ha koll på sina saker tycker jag är viktigt! Jag blir så frustrerad när jag t.ex. inte hittar vissa räkningar, försäkringspapper mm. Så att köpa en "arkivmapp" är jätte bra. Det var bland det första jag investerade när jag flyttade hemifrån för ett år sedan. :)

♦ Man sorterar alltså upp sina papper efter kategorier som "försäkring", "bredband", "el" osv. I olika fickor som man sedan skriver små lappar på så man hittar lätt.

Köpte en extra idag på TGR för 30kr, så det är lite pengar men till stor nytta! (Finns även i bokhandeln, åhlens, ica maxi, biltema mm.)

 



» Inflyttningspresent

Bästa vännen gav mig 2 inflyttningspresenter igår. Super gulligt av henne ju ♥
Tack så jätte mycket igen Josefine!

 

» Just nu

Nu får det räcka med renoverandet för idag! Myskläderna på, hela familjen samlad i sängen och lite snacks är inhandlat.
Just nu bor vi i vardagsrummet eftersom vi renoverar sovrummet. Så vår nya soffa på mio har vi inte hämtat ännu då det just nu är alldeles för mycket bråte i lägenheten. Så sängen är även för tillfället en soffa :)


» Drömvillan

Hittade en otroligt fin villa nere i skåne! 
7 rum på 320 kvadratmeter för 23 miljoner kronor :) 


Skulle du kunna tänka dig att bo här? 
Källa: hemnet.se 

» Renovera sovrummet

Nu har vi kommit en ganska bra bit på renoveringen av sovrummet. Starten blev tyvärr lite seg, men detta beror på att vi upptäckte ett flertal saker som vi inte riktigt räknat med. 
Första tanken var att tapetsera direkt på det som var. Men vi såg att tapeten som var uppsatt var bubblig mm. Så då började vi riva ner tapeterNA. Det var hur många lager som helst. Dock kan det vara spännande att riva ner och se alla tapeter som funnits här innan. Huset har ju ett par år på nacken så det syndes att vissa tapeter var från "förr i tiden" 
När vi väl rivit ner det mesta så upptäckte vi att "grunden" var gamla gipsskivor med tunna spånskivor över... Detta skulle vi inte kunna använda oss utav... Tankarna gick, vad skulle vi nu göra? Vi åkte till Colorama där vi nuförtiden blivit stammisar och pratade med tjejen som jobbar där. Hon är otroligt hjälpsam och tipsade oss om att antingen sätta upp renoveringstapet eller renoveringsgips. Eftersom detta jobb inte var inräknat i vår "renoveringsbudget" så fick det bli att köpa renoveringsgips eftersom att det blev billigast. 
Så vi åkte till byggmax och köpte flera skivor med gips, skruv och en stor hink med spakel. När det var dags att sätta upp renoveringsgipset så upptäckte vi att på vissa väggar fanns det inga reglar... Detta behövs då man sätter fast gipset i dessa... Ytliggare ett problem kom upp. Hur skulle vi nu få upp dessa skivor? LIM, så vi åkte till byggmax och köpte ett passande lim och nu så håller Victor och hans far på att sätta upp gipsskivorna med skruv på de ställen där det finns reglar och sedan kompenserar de "regellösa ställena" med lim. 

Snart är allt renoveringsgips uppe på väggarna! Sen blir det att spakla skarvar och göra lite finlir. Sedan är det äntligen dags för att få upp våra tapeter :) 
När det är klart ska vi ge oss in på golven... Så ber till gud att det inte kommer uppstå massa problem med dom nu också... Haha

Såhär ser det ut just nu:
 
Golvet i sovrummet är väldigt fint, men tyvärr är det små färgfläckar och lite sådant som förstör helheten, därför ska vi lägga in nytt vitt laminatgolv här :)
- Det gråa ni ser på väggarna är renoveringsgipset. Inte mycket kvar nu


» Mmm, vitaminer!

Att äta flera gånger om dagen är viktigt! Själv blir jag inte hungrig varannan minut så när det är dags för ett litet mellanmål så passar frukt + fruktsoppa perfekt då det är lätt att få i sig :)
 
 

» Pip Studio

Här kommer ett tips på söta prylar till hemmet. Pip studio är en serie med MASSA ursöta grejer och man vill bara ha allt! De har allt från, tallrikar, muggar, skålar till påslakanset och morgonrockar.

Själv har jag en blå liten skål därifrån. Tänker fylla på med denna serie men först vill ja få iordning hemma lite. 
 

» Ikea

Idag har pojkvän, svärfar och jag varit i Linköping och bl.a. Shoppat loss på Ikea. Så nu har vi allt golv till lägenheten och en massa annat smått och gott.

Vi har käkat Max nu påvägen hem. Älskar deras chickennuggets :)


» Målat sängbord

Idag har vi köpt hem renoveringsgips och imorgon söndag blir det att köpa golven, sen har vi allt och det är då dags att börja :)

Vi fick två sängbord av Victors bror som vi sedan spraylackade vita. Men de har med tiden skavts upp så idag har jag målat om dom med förhoppningsvis bättre färg!


» Kvällstur på sjön

Igår kväll åkte Victor, hans far och jag ut en sväng på sjön för att kolla på Kräftfiskarna. Massa folk på alla öar som hade fullt brinnande brasor, campingstolar, tält uppsatta och massa kräftburar också såklart. Mysigt.


» Bling bling

Fick ett litet paket på posten härromdagen. Det var en liten "puppy" super söt eller hur? 
Köpte den på tradera för några kronor+frakt

 

» Måli måla

Snart har vi alla tapeter och material hemma, men under tiden så har Victor börjat måla hallen. Jag ska ta över det arbetet sedan men Victor började lite idag, snäll som han är min prins ♥
Kommer visa före och efter bilder framöver. 

 

» Torsdag 2013-08-08

Idag har mormor varit på besök i Västervik så vi sågs en stund och åkte och shoppade lite. Så nu har Victor & jag fått våra första inflyttningspresenter. Tack så jätte mycket kära mormor ♥
Efter det cyklade jag iväg till sjukgymnasten för lite träning, så nu är jag trött i min nacke och axlarna :)
Sen har jag faktiskt inte gjort så mycket mer idag faktiskt! Skönt det. 

Bild från i vintras. Det känns verkligen som att sommar håller på att ta slut :(
 

» Tips på mat?

Sitter ute på balkongen med sällskap av Izza och bläddrar igenom gamla mattidningar. Jag behöver lite tips och idéer på nya maträtter :)
Har ni några tips på bloggar/hemsidor som har bra recept på mat så säg till :)


» Efter regn kommer solsken

Vaknade idag av att regnet slog mot balkongens tak. Men nu några timmar senare sitter jag här ute istället med skön sol, en inredningatidning och ett glas kall cola.


» Vårt nya hem

I torsdags 1 augusti flyttade vi till vår 2:a i området i Johannesdal. På vår gata är det insatslägenheter så det bor för det mesta äldre personer med hundar här. Haha! Det är faktiskt väldigt skönt då barnfamiljer och ungdomar kan vara lite väl högljuda och jobbiga ibland. 
Denna lägenhet är på 58kvm, min lägenhet jag hade innan var 72kvm så att flytta till mindre innebär såklart att jag var tvungen att göra mig av med massa saker. Så har sålt en hel del prylar och just nu håller jag på att sälja de sista kläderna som inte får plats i garderoben. 

Lägenheten är i fint skick, men vi vill ändå renovera lite smått med att tapetsera och lägga nytt golv. Så just nu har vi ett stort projekt framför oss. Jag kommer såklart blogga mycket om renoveringen och visa för och efter bilder. 
Även att det är kul att renovera och göra om så längtar jag tills den dagen då allt är klart och man bara kan sätta sig ner i den nya soffan och njuta av ens nya egna fina hem! :)

Från balkongen just nu:
 

» River ner det gamla

Vi har påbörjat renoveringen i sovrummet. Så just nu håller vi på att riva ner alla gamla tapeter som sitter på väggen. Det var tyvärr lite bubblor mm. i den tapeten som är nu så därför river vi ner det hela och sätter upp nytt från grunden :) Detta för att få allra bästa resultat!
Nu på dagen jobbar jag själv med att riva, Victor är och jobbar. Men med lite musik och två nyfikna katter fungerar det helt okej ändå. 
 

» Weleda

Var på jakt efter nya ansiktsrengörings produkter idag. Svängde förbi apoteket nere i stan och såg att de var lite rea. Så jag gjorde ett riktigt klipp och köpte en rengörings mjölk + vatten från Weleda. 149:- st men jag fick båda för samma pris som en :)

Innan har jag kört med Loreal's produkter, men jag gillar att testa nya grejer. Så hoppas att Weleda är bra och passande för min hy. 

 

» Grattis älskling

Idag fyller min kära pojkvän/sambo hela 20 år! Så det har varit lite kalas och så har han fått lite presenter :)
Och tack Camilla för att jag fick med mig en bit tårta hem ♥

 

» Rehab

Puh har precis kommit fram till TR! Dags för ett pass hos sjukgymnasten.
Har innan varit en sväng med bästa vännen, käkat lite och shoppat!


» Har du 28 miljoner på kontot?

Det finns fantastiska fina, coola och snygga lägenheter över allt i världen. Men även en hel del här i Sverige. De flesta finns såklart i våra storstäder

Här hittade jag en lägenhet i Stockholm invid karlaplan på 261 kvm. För 28 600 000 kr, dvs. att varje kvm kostar 109 579 kr/m², så om du har lite pengar över så varför inte satsa? Tänk på att hyran sedan kommer kosta 9 666 kr/mån också :) 

Man kan ju alltid drömma eller hur! 

 
Källa: http://www.hemnet.se/

» Nytt till badrummet

I badrummet så går färgerna i vitt och turkos. När jag såg denna söta lilla pryl på rusta så var jag bara tvungen att köpa den. Egentligen ska man sätta i några träpinnar i skålen då det är en härligt doftande vätska i, men jag tyckte inte pinnarna var så fina så den får bara vara som den är :)

 
 

» Omstart!

Nu tänkte jag göra om min blogg! Den kommer nu tillhöra kategorin "inrednings blogg" och sedan "Vardags blogg" 
Eftersom jag nu har flyttat från min förra lägenhet och börjat om på nytt så tänkte jag även att bloggen ska få sig en omstart :) 
Så nu kommer denna blogg fortfarande handla om min vardag men också mycket mer om inredning osv. 

I torsdags flyttade vi, så nu sitter vi i den nya lägenheten med alla våra grejer. Det är lite kaos i hörnen här och var med oupplockad kartonger. Men eftersom vi ska tapetsera-om och lägga nytt golv så bor vi just nu lite temporärt i vardagsrummet. 

Just nu: